Thursday, 22 September 2011

AkU Di UiTM

ASSALAMUALAIKUM...

                 First time aku jejak kn kaki kt uitm aku dh punye satu azam...21.05.2011...tarikh yg xprnh aku lupa...tula tarikh  pertama yg akn ubah diriku dari hidup seorg pelajar sekolah kpd seorg siswazah..kt uitm pulak tu...rse beruntung giler...w/p aku just dpt uitm DUNGUN tp aku syukur sgt dpt merasa dpt stdy kt U mcm bdak2 lain...perjlnn ke uitm dr umh aku xda la jauh sgt...ok r tu..

             Org ckp bdak2 msuk U ni bdak2 pndai...pndai ke aku ni???aku rase la kn aku ni xda la pndai sgt tp setakat nk dpt DEKAN tu kacang je (perasan ni)...xda la kn bdak pndai ke xpndai ke sume ade peluang msing2 tuk ubh idup sendiri..btol x???so..lpas ni xyh la nk ckp yg U ni just tuk bdak pndai2..statement tu bkn nyer xbtol..tp xberape btol..hehehe...                                                               
                                                                                                                                                                                      
                        First time smpai sini aku ade MINGGU DESTINI SISWA (MDS)...mnggu pling best bg aku la xtau la org lain...tp...mnggu tu la penat giler...dh la kne bngun awal2 pg..mklum la lps abis sklh ni asyik bngun lewt je..hihi...so mse  MDS tula kne bngun awal blik..klo bngun kul 6 ke 7 pg ke xpe lg...ni kne bngun pkul 4 pg..klo bngun lwat xsempat nk mandi...penat tau...dh la tdo lwat..pkul 1...pkul 2 bru bole tdo..phtu kne bngun awal pulak tu...sabar jela...nk jd budak U kata kn..so kne la bnyk2 sabar...tp xpe..ni just tuk seminggu je..kite org kt sni dh xlarat  nk hadiri MDS tu..tp nk wt mcm mne tula ktorg sume kne terima...aku nk citer ckit mse MDS tu..ktorg kt cni ade OC yg jge..bdak2 U jgk tp senior ktorg la...ktorg dibhgi kpd beberape group..aku dpt group 10..OC nye 2 org..KAK THIA n ABG NAZ nme nyer...baik..sporting pulak tu..so xda la nk tension mne...kwn2 pn OK..mula2 mmg r sombong sbb xknl...tp bile dh knl OK la jgk..tp..yg untung nyer aku dpt satu group ngn member aku...member satu sklh dulu..so xda la nk g mne2 sorg je..adela teman..ZIELA nme dia..untung gk la rase..tp kn..ade satu part yg mmg aku xleh lupa mse MDS tu..kelakar pn ade gk.korg nk tau x???kunci loker aku ilang,phtu pg tu lpas aku mndi nk aku msuk bilik..sedar2 kunci xda..aku gelabah giler mse tu..dh la nk kne kumpul..klu lmbt kne mrh..kne denda lg tu...aku mmg tkut r time tu..xtau nk wt pe...nasib baik la roomate aku tlong aku..dia pecahkn pintu almari n then bole la buke almari tu..syukur sgt aku rase...nasib baik la dpt roomate baik ..EIVY nme die..cntik gk bdak tu..hihi...
aku mmg la nk citer bnyk psal MDS ni tp klu aku citer mmg xckup r space kt ruang ni...hihi...so aku rase smpai sni jela citer aku pasal MDS...pape pon tengs r kt KAK THIA  n ABG NAZ coz sudi jd OC sye..hihi...

2 comments: